onsdag 23 februari 2011

Politik - bara för att ha makt...?

I vår kommun har det blivit en underlig allians även denna mandatperioden, nämligen moderater och socialdemokrater. Förra perioden var det socialdemokrater och centern som hade slagit ihop sina påsar. Tydligen spelar det ingen roll vem socialdemokraterna här lierar sig med - bara de som sitter där får behålla sin makt och position.

Alla vi som röstar kanske inte tycker att just sossar och moderater står varann allra närmast i sina ideologier.

Risken är, enligt mig, är att när de som håller på med politik blir förblindade av sin egen makt - då får vi till slut diktatorer som tror att det är de som bestämmer - inte folket (väljarna).

Sen har vi SverigeDemokraterna som i vår kommun fick tre platser i kommunfullmäktige. På ingen av de platserna finns i dag representation. Vilket svek mot deras väljare!! Man må tycka vad man vill om deras politik, tanken är fri, men om man nu ställer upp på valbar plats och har ett politiskt program som folk väljer att rösta på - då måste man driva de frågorna också under den tiden man är vald. Annars svikerna man väljarna. Precis som jag tycker sossarna och moderaterna också gör med sitt agerande i vår kommun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

tack för din kommentar, hälsar Ulla