fredag 23 juli 2010

Man ska ha husvagn...




Vår mobila sommarstuga finns just nu i Torekov precis vid Kattegatts strand. Exakt där jag älskar att vara, nämligen vid havet. Tanken var att vi skulle åka till Öland denna gången, men det var knökfullt på de flesta campingplatserna där och då vänder man bara kosan åt ett annat håll.

Det är så facinerande att vistas på campingplatser för här finns precis alla varianter av människor och djur. Gamla, unga, stora barn, små bebisar. Hundar av alla slag (vi har ju två med oss....). Stora husbilar, små husvagnar, tält i alla former, stugor, motorcyklar, norrmän, fransmän och så vidare.

Det är ett utmärkt ställe att träna vår unghund i socialt beteende. Eftersom vi bor på landet så träffar hon inte så många varje dag. Men här - här lär hon sig umgås. Helt pefekt träning alltså.

Det som är bra med att campa är att man gör precis så mycket som man vill. Vill man röra på sig så gör man det, vill man slappa så funkar det också. Man behöver inte tänka på städning och annat som ska fixas utan kan ägna sig åt det man vill utan dåligt samvete. Vill man prata med grannen så finns det alltid grannar som vill prata. Vill man inte prata så slipper man.

Ibland så funderar man på hur vissa vågar sig ut med husvagn när de inte kan köra med den efter och inte vet hur de ska backa. Vi satt och kollade på några som flyttade sin husvagn minst 15 gånger idag. Jodå, vi skulle hjälpt till om det inte redan fanns en massa där som redan ställt upp. De baxade, puffade och krånglade sig in på en tomt. När vi äntligen trodde de var klara. Ja då körde de ut från den platsen och in på den bredvid. Och så började de om. Jag tror att de är klara nu, men jag vet inte...

Vi har upptäckt att här i Torekov går man runt i badrock. Inte bara på stranden utan i butikerna och på andra ställen. Oftast vita, såna som man brukar få låna på spa-anläggningar. Inte har väl alla snott badrockar på spa´n? Igår såg vi en man som stod med häckssax och klippte, iförd turkos morgonrock. Det kanske är det "fina" folkets stil att gå i morgonrock, men jag skulle bara känna mig fånig.

Ikväll fixade vi hämtmat från hamnen, det blev bl a fish and chips, så gott. Just nu pågår en hamnfest. Det var några lotteristånd, ett öltält och en scen där ett dansband spelar. Och massor av folk förstås.

Igår kväll hade vi bestämt att grilla korv på stranden och kolla på solnedgången. Vi tog med grillen, stora fina räkor, vin och öl och korv. De var helmulet och precis när grillen blivit varm så kom regnet. Vi satt där i regnet, som bara varade i 10 minuter, och åt vår korv och tittade utöver havet. Ingen solnedgång så långt ögat kunde nå.

Men ikväll var vi nere och plockade några fina stenar, jag plockar alltid stenar vart jag än åker i världen, och då gick solen ner sådär vackert som den kan göra. Stor och röd vid horisonten. Sverige är ett fantastiskt vackert land, så är det bara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

tack för din kommentar, hälsar Ulla