söndag 19 februari 2017

Elcykel

I snart ett år har jag funderat på att köpa mig en elcykel, men har inte riktigt kunnat motivera kostnaden. Priset har fram till nu legat ganska högt, enligt mitt tycke. Förra året sålde Ikea en modell för ca 6000 kr, det var då jag började fundera på allvar.

Då hade drygt två mil till jobbet och jag trodde inte på allvar att jag skulle börja cykla fyra mil om dagen, även om jag hade en elcykel. Jag känner mig själv.

I början av året bytte jag jobb och har nu istället 5 - 6 kilometer. Inte världens bästa cykelväg, många kilometer på 90-väg av smal landsvägsmodell. Men redan när jag tackade ja till jobbet kom tanken på att cykelpendla. Jag har en enväxlad Pilencykel, en riktig trotjänare, som jag köpte begagnad för några år sedan. Den funkar bra, men jag har ibland saknat några fler växlar, inte minst i sega uppförsbackar.

Elcykeltanken dök upp igen i veckan. Kollade Ikeas hemsida men där fanns ingen. Googlade och fann en modell på Biltema som verkade intressant. Priset var betydligt lägre än det varit de senaste åren, förmodligen för att det blir mer och mer vanligt med elcyklar. Åkte dit för att kolla, mötte en väldigt trevlig säljare, och var fast. Hem kom en vit elcykel med en motor på 24 V och med tre lägen för hjälpmotorn och tre växlar. Går utmärkt att cykla med även om motorn inte är igång. Den ser ut som en helt vanlig cykel förutom att det är en låda under pakethållaren där batteriet förvaras. Batteriet som nu ligger på laddning. Innan första turen ska det laddas i 14 timmar, så premiärturen har jag fått vänta med idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

tack för din kommentar, hälsar Ulla