fredag 6 december 2013

Stormen Sven strulade

har tillbringat 24 timmar mer än jag hade planerat i huvudstaden. Detta på grund av stormen Sven, eller rättare sagt: Trafikverkets beslut att ställa in så gott som alla tåg.

Igår morse när jag vaknade i mitt hotellrum på Mälardrottningen så kände jag hur golvet gungade. Trots att båten ligger rejält förtöjd så rörde den sig ganska mycket. Tänkte redan då att jag skulle ha koll på tågtiderna ifall all trafik skulle stoppas, som vanligt.

Kollade flera gånger under dagen men det fanns ingen information på SJ:s hemsida annat än att tågen skulle gå. När det var ca en timme tills jag skulle åka kollade jag igen. Då stod det plötsligt att tåget jag skulle åka med var inställt. Jaha, vad gör man nu. Ringde resebyrån för dubbelcheck: -Ja, alla tåg var inställda. De bokade om mig på första bokningsbara tåget hem, omkring kl 11.30 dagen efter och bokade också hotellrum. Fast vad gör man egentligen ensam en stormig kväll i Stockholm när man helst av allt hade velat åka hem från tre dagars möten?

En del säger - ååå vad roligt att bo på hotell! Men det är inte lika roligt om man inte själv väljer att göra det, jag lovar.

Gick till hotellet och checkade in. Insåg att jag behövde kvällsmat och funderade på vart jag skulle gå. Hämta med mat och sitta på hotellrummet kändes inte så lockande. Jag var sugen på sushi så jag spanade runt lite och kom på att det finns vid Hötorget nära hotellet.

Tillbaka på hotellet fick jag med mig en kopp kaffe till rummet och satte på TV:n. Premiär av Jul med Ernst. Halvsov mig igenom det och något program till innan jag somnade för natten. Vaknade tidigt. Kollade på nätet, går tåget som det ska? Ingen information. Ringde resebyrån som inte heller hade information. Bad dem för säkerhets skull boka en flygbiljett också, ifall tåget inte skulle gå.

Åt en supergod frukost, bästa hotellfrukosten på länge. Allt och mycket mer fanns där. Plus ett helt gäng med trevlig personal som tog hand om oss gäster. Tillbaka till rummet, som jag som tur var hade till kl 12. Kollade på nätet igen. Inga tåg verkar gå. Ringer resebyrån igen. De vet inte mer nu heller. Klockan går. Avgångstiden för mitt inbokade tåg börjar närma sig. Läser på SJ:s hemsida att tågen ska börja rulla kl 12. Alltså efter min avgångstid. Ringer igen för att se om det går att boka om till senare. Ingen information. Alla tåg o-bokningsbara. Ingen information om vilka tåg som skulle kunna tänkas gå när. In på Swedavias hemsida för att kolla flyget, går det? Ja, i alla fall än så länge.

Kände mig som en vankande höna. Beger mig till centralstationen. Ringer resebyrån igen. Fortfarande ingen information om tågen ska gå eller ej. Tar Arlanda Express ut till flygplatsen. Äter en macka, kopplar av lite och kollar på snön som faller ymnigt från himlen och på planen som lyfter och landar.

Något försenade kliver vi på det lilla propellerplanet som ska ta oss hem. Vi får vänta rätt länge innan vi kommer iväg. Planet ska av-isas och sen måste vi vänta på vår tur eftersom bara en startbana är öppen på grund av snöfallet. Kommer iväg en dryg halvtimme för sent. Trevligt litet plan och trevlig besättning. Ganska lugn hemresa men landningen i 15-20 sekundmeter blev hoppig. Som att sitta i en hiss med gummibandssnöre istället för linor. Men ner kom vi, hela och fina. Dock inte min väska. Den blev kvar till nästa tur - när nu den blir. Flygen verkar också vara inställda ikväll och tågen - nej, de har inte heller börjat gå med någon reda.

Undrar om SJ någonsin kommer att lära sig hur man  informerar sina kunder på bästa sätt, både i vardag och i kris. Nu skapar de bara ännu mer kaos tyvärr.

Jag är glad att jag äntligen är hemma, trots att väskan inte är det. Den innehåller mest smutstvätt:-)

2 kommentarer:

 1. Hej hej!

  Gott Nytt År!

  Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. Så synd här har ju imnget hänt på länge. Synd tyckte mycket om din blogg
  kramis från mig

  SvaraRadera

tack för din kommentar, hälsar Ulla