lördag 22 juni 2013

På utflykt

har jag och en vän varit idag. Vi bestämde att vi skulle åka dit vi inte varit tidigare och se något nytt. På något konstigt sätt kom vi båda på att vi skulle åka till Eksjö och kolla på den gamla trästaden som finns bevarad där.

Om Eksjö gamla trästad

En underbar liten stadsdel med många mysiga hus och butiker. Det mesta var stängt idag, som på så många andra ställen när det är midsommardagen, men vi fick en härlig promenad. Lyckades hålla oss undan från regnet.

På vägen dit stannade vi vid en badplats, satte oss på bryggan och åt vår medhavda matsäck. Surdegsbaguette och goda ostar med en kopp kaffe till smakade ljuvligt.

Foto: Picknick på brygga Karin Eklöv
vännen K skär ost:-)
I Hultsfred åt vi middag ett antal timmar senare. Vi hittade en trevlig kinesisk/vietnamesisk restaurang. Där fanns ett par av de här fina borden, som vi båda minns från en resa vi gjorde i Taiwan för ganska många år sedan. Skulle gärna vilja ha ett sånt i mitt kök:-). Det är en rund skiva som man kan snurra på uppe på bordet. Praktiskt när man är många som ska äta. När vi var i Taiwan satt vi säkert minst 20 personer runt ett sådant bord, fast större förstås, och åt av en massa goda små rätter.

Foto: Jättefint kinesiskt bord väcker minnen från vår resa till Taiwan. Nu ska vi äta middag.
det här var förstås betydligt mindre.

Foto: Fikapaus

Självklart hann vi med en fika också på hemvägen och så här vacker utsikt hade vi på caféet.




Det blev både en mat och en kulturresa. Rätt många mil i bilen men en väldigt avslappnad och trevlig dag.

4 kommentarer:

  1. Så skönt det är med en sån resa emellanåt. På tal om Eksjö trästad så åt vi för några år sedan den godaste lasagne jag någonsin ätit där.
    Vi satt och kikade på menyn på en restaurang när ägaren/kocken undrade om vi hade bråttom. När vi sa att vi inte hade det frågade han om han skulle kunna få laga sin lasagne från Medelhavet. En och en halv timme! senare var han äntligen klar. Vi åt och njöt och lyssnade på honom. En man med stort hjärta och en just då lika stor hemlängtan. Kanske botade vi den lite och jag hoppas att han stannade i Eksjö.

    SvaraRadera
  2. Härligt med en utflykt i trevligt sällskap :) Liza

    SvaraRadera
  3. den utflykten verkar perfekt.
    Jättefina platser för avkoppling och för
    lite lunchpausar--


    toppen bra, kram till Dig

    SvaraRadera
  4. Vilken härlig dag och vilken kul idé att åka någonstans där ingen av er varit tidigare. Att få upptäcka en ny plats tillsammans. :)

    Ha det fortsatt gott och njut av fina sommardagar.♥

    Kram Lotta

    SvaraRadera

tack för din kommentar, hälsar Ulla