måndag 15 juli 2013

Loppis

Igår var jag på loppis och sålde saker som jag hade tröttnat på. Synd att slänga, loppis är bra återanvändning. Någon blir glad för det jag tröttnat på och betalar en liten slant för det. Win - win. Två av barnbarnen var med en stund, de skulle sälja en del barnkläder. Men de kom på att det var roligare att gå runt och köpa saker. Den här apan blev båda kära i, och förhandlade så bra med den snälla tanten som sålde den att de bara behövde betala 20 kr. Gissa om de var glada. Efter några timmar tröttnade de och deras mamma hämtade hem dem. Själv satt jag kvar en god stund efter de hade åkt och sålde några saker här och några där. Solen sken och det var riktigt mysigt att sitta utomhus hela dagen även om det gott kunde varit fler kunder. Men jag kom i alla fall hem med betydligt färre saker än när jag kom dit och en liten semesterpeng fick jag också ihop.

3 kommentarer:

  1. Ett bra sätt att göra sig av med saker. Flera vinner på det som du säger.

    SvaraRadera
  2. Vilken lycka att hitta en fin apa att ta med hem. Loppis är toppen tycker jag. En skön balans mot dagens köphysteri och visst är det häftigt att det som är någons skräp blir någon annans skatt.

    Tack för dina fina ord hos mig Ulla. De värmde gott.

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  3. Visst är det här med loppis himla smart. Både att handla på och sälja! Förr åkte jag ofta och stod och sålde men det är långt till närmsta loppis där man kan sälja så det blir dessvärre inte så ofta längre. Liza

    SvaraRadera

tack för din kommentar, hälsar Ulla