söndag 31 mars 2013

Lekar

Ofta sägs det att dagens barn bara sitter framför datorn och spelar. Att de inte leker och utvecklar sin fantasi. Glad att jag har fyra barnbarn som inte följer just den normen. Visst spelar de - både på dator, ipad och på mobiltelefonen.

Men de leker också!

Påskafton äter vår familj traditionsenligt en gemensam påskbuffé. Så även igår. När barnbarnen var mätta och vi vuxna flyttade ut på glasverandan för en kopp kaffe så försvann de fyra upp på övervåningen. Vi har ett rum som är "deras", där det finns papper, saxar, snören, pennor med mera. Vi såg inte röken av dem på flera timmar. Med jämna mellanrum gick någon förälder upp och tittade till dem.

Vid ett tillfälle när en av dem kom tillbaka ner så berättade hon att "nu leker barnen sjukhus". De hade tejpat fast snören under näsan (syrgas) och hade mottagning i vår sängkammare.

Skönt att se att fantasin flödar även om de är "barn av idag"!


Från fb-sidan Roliga fynd

2 kommentarer:

  1. Visst är det härligt att se barnens leklust och nog minns man hur man själv som barn kunde leka timme efter timme. Jag tror att barn leker precis lika mycket idag som barn alltid har gjort. De leker bara på ett annat sätt. Däremot finns det säkert barn som inte leker lika mycket utomhus som det gjordes förr. Då innan all teknik tog över allas våra liv. Barn som vuxna.

    Ha en fortsatt fin påsk Ulla!♥

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Skönt att fantasin lever.

    SvaraRadera

tack för din kommentar, hälsar Ulla