onsdag 25 juli 2012

Äntligen har det blivit sommar

varmt och skönt, precis som vi önskat så länge, och nu hoppas jag att hela Sverige njuter:-).

Jag har tagit semester från bloggandet ett tag men nu kommer det en liten rapport från vår resa till Frankrike. Den blev precis så bra om jag hade hoppats, även om det kunde blåst lite mindre. Le Crotoy är en genuin fransk by dit nästan bara franska turister hittat. Högstadiets skolfranska kändes avlägsen men man hankar sig ändå fram på något sätt. En lunch åt jag rocka-vinge och visste först efteråt, när jag slog upp namnet från menyn i ett lexicon, vad jag ätit. Man måste chansa lite ibland. Gott var det!

Vi bodde precis vid stranden och det var spännande att se skillnaden mellan ebb och flod. Två gånger om dygnet försvann vattnet helt och hållet från hela bukten. Då kunde vi vandra omkring på "havsbotten". Som tur var fanns det både en inomhus och en utomhuspool. Inte lätt att bada när det inte finns något vatten i havet:-)

Två gånger under veckan vi var där, var det marknad. Och då pratar vi en riktig marknad med allt man kan önska sig! Ost, frukt och grönt, korv, fågel, blommor, knappar, skor, kläder, oliver, knivar, halmhattar med mera. Kvalitetsvaror och inte något "krimskrams".

På hemresan lyssnade vi på "Änglamakerskan", Camilla Läckbergs senaste bok. Det var en riktigt bra bok och tiden går lite fortare när man åker på motorvägar mil efter mil.

knappar, band, säkerhetsnålar..........

Maken och och på restaurang

Någon hade skapat ett konstverk på stranden

en vacker grind, vackra stockrosor framför ett vackert hus

badbodar nere på stranden

Utsikt från vårt sovrumsfönster

Utsikt från vår balkong

ebb

vår balkong

coolaste badbruden vid poolen:-)

Vitlök, här var det vitlök

1 kommentar:

  1. Frankrike är så fint. Vi var där för många år sedan och jag fick också testa min skolfranska. det var bra mycket lättare att förstå än att prata själv, men visst kom den till användning ibland:)
    Vid det där kanppar-och-band-ståndet skulle jag ha blivit kvar lääänge!!
    Kram.

    SvaraRadera

tack för din kommentar, hälsar Ulla