onsdag 1 augusti 2012

Våra fördomar

har precis lyssnat på Sommar i P1 med Soran Ismail. En ung kille som kom till Sverige som bebis med sina föräldrar som flytt sitt hemland eftersom de är kurder.

Soran är lågmäld men tuff. Han säger oss saker som vi behöver höra, vi s k "infödda" svenskar. Jag skäms när jag hör honom prata om sin uppväxt och sitt liv. Skäms för att vi har så lätt att döma och fördöma och så svårt för att acceptera olikheter.

För inte så länge sedan skrev jag om min syn på hur vi ser på homosexuella. Jag säger precis samma sak om invandrare. Människor är människor. Det finns goda människor. Och det finns skitstövlar. Utöver det behöver vi inte dela in folk i olika fack beroende på etnicitet, sexuell läggning eller någon annan slags etikett. Det är min åsikt och den står jag för.

-Jobbar man inte så utnyttjar man systemet och jobbar man så snor man jobben. Antar att det är vikariat som gäller. Citat Soran Ismail i Sommar i P1.
Skönt att han kan se det hela med allvarsam humor. Har du inte hört programmet? Lyssna då här på nätet, det är 1,5 timme givande lyssning.

Sommar i P1

3 kommentarer:

  1. Verkar som att det är värt att följa ditt tips om att lyssna på programmet.

    Kram Ann-Louise

    SvaraRadera
  2. Jag hörde det inte men jag håller med dig. En del svenskar borde skämmas!

    SvaraRadera
  3. Har inte hört programmet men det kanske jag ska:) Håller med dig om att det finns båda sorter bland oss alla:)
    Kram

    SvaraRadera

tack för din kommentar, hälsar Ulla