torsdag 24 januari 2013

Renovering av köket


Så här ser en del av vårt kök ut nu. Inga luckor och lagom rörigt i skåpen. En himmelsblå vägg, som gjort mig glad i flera år men nu är det dags för renovering. De gamla luckorna ska få en ny färg - från att ha varit ljust träfärgade och något slitna ska de nu istället bli ljusgrå. Grått är den nya basfärgen enligt trendnissarna. Ha, det har jag väl vetat länge. Har gillat grått i många år. Bänkskivorna och den gamla diskbänken ska bytas ut mot svarta laminatskivor som ser ut som sten.  PRÄGEL Bänkskiva IKEA Fukt-, värme- och reptålig laminatbänkskiva som är lätt att rengöra.Nya handtag på skåp och lådor blir det också, smala i rostfritt. På väggen vid diskbänken så byter vi ut det gamla bruna kaklet mot vitrutiga laminatskivor. Hur fina som helst. Väggen ska målas om från himmelsblå till gammelrosa. Inte babyrosa utan en mättad rosa ton som går mot beige.

EDSVIK köksblandare 2 grepp, förkromad Höjd: 30 cm
Kranen vid diskhoarna blir i gammeldags stil med två "rattar" för kallt och varm vatten.
Skivor, handtag, diskhoar, "kakel" och kran är köpta på Ikea. Som vanligt är det jag som står för "designen och påhitten" och maken som står för det praktiska. Det är stor röra just nu, men blir fint när det är färdigt. Under tiden får vi stå ut med att se vad vi har i skåpen:-)- Kanske blir det ett bra tillfälle att rensa i röran, nu när man inte längre kan gömma undan sakerna så de inte syns.

2 kommentarer:

  1. Tjusigt, mitt "gamla" kök var rosa och grått. I den rosa ton du beskriver. Jag tröttnade aldrig på det, men till slut måste man renovera......

    SvaraRadera
  2. Det låtersnyggt och spännande. Gamla rattar kan vara nog så fina. Förlåt, men det är ju fredag:)
    Önskar er en trevlig helg.
    Ulf

    SvaraRadera

tack för din kommentar, hälsar Ulla