torsdag 18 augusti 2011

Nu är den på gång!!!! :-D

min glasveranda som jag drömt om i mer än fem år! Igår började maken riva den gamla mörka altanen. Först tog han bort taket.


Oj så ljust det blev då i vårt kök! Idag har han fortsatt att riva ner stommen till taket och nu har vi en altan utan tak:-)


Asta tycker förstås det är jättespännande med denna nya utsikt. Vi håller på att lära henne att gå ut i trädgården via källaren, för snart kommer även staket och väggar att rivas för att ge plats åt det nya. Och då kan hon inte springa ut och in genom altanen förrän det nya är färdigt.


Här är ritningarna, som min man har gjort. Min gamle pappa som var byggnadsingenjör och ritade hus i 60 år hade kanske tyckt att de är lite förenklade som ritningar betraktade, men de håller måttet skulle han sagt. Min man har nämligen lärt sig massor av pappa, som även var byggnadssnickare och som hade gedigna kunskaper inom byggnadsområdet.


Ja, så här ser det ut just nu.

Den här bilden är tagen från balkongen som sitter utanför vårt sovrumsfönster. Den ska få vara kvar, praktiskt för hunden att sova där ute när det är varmt, men den ska minskas ner för den nya altanen blir större än den gamla.

Glasverandan ska ha spröjsade fönster och snickarglädje. Vi ska bygga en lång väggfast bänk med sköna dynor där alla barn, barnbarn och vänner får plats på en gång. Det ska bli belysning i varma glada färger som skapar en ombonad känsla.

Så kämpa på du käre make, jag vet att du kommer att göra en superfin glasveranda till oss!! kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

tack för din kommentar, hälsar Ulla