torsdag 25 augusti 2011

Ska man behöva ringa lokaltidningen????

för att få lite uppmärksamhet. Min mamma bor i kommunens dyraste hus - det är nytt och därför är lägenheterna dyra. Det bor många äldre där och huset är förstås försett med hiss. Mamma har svårt att gå och har dessutom en liten hund som måste gå ut med jämna mellanrum.

Hon bor på andra våningen och är helt beroende av hissen eftersom hon inte klarar trappan. Hissen krånglar ofta. Den senaste veckan har den krånglat fyra dagar i rad. Mamma ringer och ber dem laga och har förklarat att det bor en massa gamla människor där och att hon själv inte klarar att gå i trappor. De kommer och trycker på nån knapp. Hissen går ett tag och lägger sen av. Samma visa igen. Och igen.

Samma fel. Hur kan de de undgå att se att det finns ett mönster? Att det kanske inte räcker att trycka på knappen så att det löser sig tillfälligt utan att de istället måste se till att åtgärda grundproblemet. För att göra det extra besvärligt så har fastighetsbolaget bara telefontid ett par timmar om dagen. Inte lätt för en gammal människa att ringa jouren och tjata.

Var uppe en runda hos henne ikväll, hon var så ledsen och orolig. Hon är rädd att hon ska fastna i hissen när den stannar. Hon är rädd att hon ska behöva göra sig av med sitt enda sällskap, sin lilla hund. Hon vet inte vad hon ska göra.

Händer detta imorgon igen så känner jag för att ringa jag lokaltidningen (fast mamma vill inte det). Verkar tyvärr vara enda sättet att få uppmärksamhet. Och att sätta lite tryck på hyresbolaget, för ringa dem och klaga hjälper uppenbarligen inte. Så här kan hon inte ha det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

tack för din kommentar, hälsar Ulla