måndag 9 maj 2011

Ta hand om skiten själv

en (FB)-vän hade lagt ut en bild i dag på en papperskorg nere vid stadens vackra "strand"-promenad. På marken nedanför låg FULLT med skräp. Han hade skrivit i sin kommentar att folk är idioter. Håller med. Men några av hans vänner hade lagt in kommentarer i stil med "jamen kommunen har ju så små papperskorgar" och dylikt.

Varför gör vi sådär? Skyller ifrån oss på andra. Varför inte lägga ansvaret på de som faktiskt slänger skräpet utanför papperskorgen, istället för att bära med det hem eller till nästa papperskorg? Ser samma sak på offentliga / gemensamma toaletter. Pappershandukar och toapapper på golvet, bajsranden kvar i stolen (trots att det finns borste), och fullt med vatten - för det är väl inte kiss!!!??! - på golvet.

Inte gör vi så hemma? Slänger skräp och smutsar ner och tror att "någonannan" ska komma hem och plocka upp. Jag stör mig på de som gör så. Men nästan ännu mer på de som kommer med bortförklaringar. Hur svårt kan det vara att ta eget ansvar...?

2 kommentarer:

  1. Det är en tråkig inställning folk har. Det handlar ju om respekt för sina medmänniskor. Men tyvärr har många filosofin - sköt dig själv och skit i alla andra.

    SvaraRadera
  2. Ett enkelt exempel: Skor i entréer, exempelvis i simhallen eller vid träningsstället.

    Det finns massor av skohyllor som gapar tomma och så är det skokaos på golvet framför.

    Jag brukar ställa upp skorna fint. Då blir folk plötsligt oerhört medvetna och radar upp sina skor... :)

    SvaraRadera

tack för din kommentar, hälsar Ulla