tisdag 5 juli 2011

Äntligen!!

har jag hittat en cykel som är skön att cykla på och som rullar bra! Fick tag i en begagnad Pilen-cykel, oväxlad, som går som en klocka! Köpt av en äldre man som renoverar cyklar och som är stolt att leverera dem i fint skick.



Har kollat runt på blocket.se under några dagar eftersom jag inte ville köpa en helt ny cykel. Hittade en jag gillade, mejlade killen som hade den och fick till svar att den fanns kvar och att jag skulle ringa om priset (som jag tyckte var lite för högt). Kollade numret på hitta.se men det fanns inte där. Min man ringer upp honom. -Jodå, han hade en cykel. Men ingen adress, för han hade nyss flyttat och visste inte sin nya. Men han kunde visa den på en viss (ökänd) plats. Men tyvärr, precis dagen innan vi ringde hade cykeln varit utsatt för inbrottsförsök, så låset var inte ok.

Min man tackade artigt för sig och sa att cykeln inte var intressant längre. Hur naiv trodde den gossen att vi var? Jag köper inte stulna saker!

Har sen kollat runt lite till på blocket och det är påfallande många unga killar som säljer damcyklar och som verkar ha kontaktkort i mobilen, för de "finns" inte när man söker på dem. Måste vara svårt för polisen att sätta dit dem. Så trist att hitta sin stulna cykel på blocket....Antar att man får gillra en fälla då;-)

3 kommentarer:

  1. Åh vilken fin cykel! :) Jag köpte också en ny häromdagen!:)
    Började kolla på Blocket och upplevde precis samma som dig.. unga killar med damcyklar och när jag frågar om originalkvitto (jag var ute efter en lite nyare variant med växlar eftersom jag cyklar långt varje dag) så får jag inga svar på mailen..
    Slutade faktiskt med att jag köpte en helt ny istället...
    Varma hälsningar från Jenny i Malmö!

    SvaraRadera
  2. Hoppas du har ett riktigt bra lås på den så du slipper köpa tillbaka den från blocket;-). Hoppas allt är bra med dig. Kram!!

    SvaraRadera
  3. Ja, i den här stan så är stöldstatistiken på cyklar skyhög tyvärr..:~/ Men jag har dubbla lås och en stöldförsäkring utan självrisk om det skulle hända ändå..:)
    Bara fint här annars, hoppas det är bra med dig!:)
    Kram, Jenny

    SvaraRadera

tack för din kommentar, hälsar Ulla