lördag 23 juli 2011

Fler deckartips

I grunden utan skuldFick tipset av en god vän att läsa Viveca Stens böcker och hade faktiskt ”I grunden utan skuld” hemma fast jag inte läst den. Även detta en mycket bra bok och jag letar nu efter de två första böckerna hon skrivit i pocketformat. Hittar dem inte i butikerna men de finns kanske på nätet. Föredrar att läsa pocket.
Nu har jag även läst Det fördolda av Hjorth och Rosenfeldt. Den är också lästläst, om än lite rörig med många historier i en och ibland lite väl detaljerade berättelser om personer som inte betyder så mycket i sammanhanget.
Det fördolda

Förstår inte varför moderna deckarförfattare måste skriva flera parallella historier i varje bok, verkar vara så vanligt nu förtiden. Ibland passar det in, som i Viveca Stens I grunden utan skuld, även om man inte förstår det förrän långt in i boken. Men ibland är det bara ”sub-historier” som bara är trista och krångliga vilket gör att man tappar tråden i ursprungsberättelsen.

Käre maken har släppt sina älskade korsord för ett tag och läser nu Carin Gerhardsens böcker som jag har rekommenderat honom att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

tack för din kommentar, hälsar Ulla