lördag 9 juli 2011

Picnic med kapten von Trapp

min goda vän G kom på att vi skulle ha picnic ikväll, så vi bestämde träff i ICA-butiken för att shoppa. Det blev grillad fläskfilé och kamben, potatissallad, ölkorv, räkor, baguetter, salami, goda ostar, vindruvor med mera. Packade bilen med campingbord och filt för att åka till en sjö i närheten där det skulle finnas en fin plats att sitta på. Vi fick gå en bit i skogen för vi stannade vid fel infart men det gjorde inget, det var nerförsbacke hela vägen:-).

Väl nere så möts vi av fyra parkerade bilar och rätt mycket folk med hundar. De tränade apportering i vatten och hundarna simmade fram och tillbaka för att hämta saker. Mitt på stranden stod en bestämd dam med visselpipa. Vi gick ut på bryggan och dukade upp. Satt där och kollade och jag kunde inte låta bli att skratta åt henne. Kapten von Trapp i Sound of Music, släng dig i väggen. Där hade du din överman. Hon visslade för fullt, en massa olika signaler, och där emellan ropade hon obegripliga (för oss i alla fall) kommandon till hunden som simmade runt i sjön och letade. Den kvinnliga "kapten Trapp" körde diciplin-racet med hundarna. Säkert vältigt bra träning, men kul såg det ut:-)

Vi satt kvar där på bryggan en bra stund efter att alla människor och hundar åkt därifrån och bara njöt av den fina sommarkvällen. Vad är finare en riktig svensk sommarkväll?

Maken smörjer kråset


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

tack för din kommentar, hälsar Ulla