tisdag 5 april 2011

Energi, engagemang, konflikt och frustration

finns en stor skillnad i dessa men jag har märkt att folk ibland inte ser den skillnaden. En engagerad person kan uppfattas som frustrerad till och med som att det finns en konflikt. Fast det bara handlar om engagemang och energi. Varför är många så rädda för det? Varför tror man att en avvikande synpunkt också är det samma som en konflikt och då i meningen bråk? Hur skapar man högt i tak om inte engagemang och olika åsikter får eller vågar uttryckas?

Framförallt blir jag konfunderad när det händer i jobbet. På jobbet bör man sätta sak före person. Och gör man det så borde inte konflikter bli värdeladdade. Vi är på jobbet för att utföra ett arbete mot en viss betalning. Konstigare än så är det egentligen inte om man tänker efter.
För mig innebär inte en konflikt alltid detsamma som strid/gräl. Det handlar lika många gånger om att ha en annan åsikt. Åsikterna står i konflikt emot varandra dvs i motsättning mot varandra. För att kunna komma ur en konflikt krävs kommunikation. Alltså att man kommunicerar med varandra, inte om varandra med andra! Ge och ta. Lyssna och prata. Vända och vrida.

Så lätt men ändå så svårt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

tack för din kommentar, hälsar Ulla