torsdag 14 april 2011

Kvälls-blaskor

läste i Aftonbladet att det ska bli rekordvärme i påsk med temperaturer upp till +20 grader. Hoppas att det som står i kvällstidningen är sant för en gång skull;-)

Jag tycker att kvällstidningarna rent generellt passerat anständighetsnivån för länge sedan. De verkar tro att de har rätt att skriva vad de vill och döma vem de vill. Utan hänsyn.

Häromdagen gick de exvis ut och publicerade namn och bild på första sidan att en känd person blivit tagen för knark. De som läser löpsedlarna tror förstås att det är sant. Hur lätt blir det som oskyldig, för den som är det, att få någon att tro på dem efteråt?

Idag skriver man även ut namn och visar bild på olika personer som är åtalade för brott, långt innan de är dömda. Klart man inte ska begå brott, men är det tidingarnas sak att avgöra vem som är skyldig eller oskyldig? Vi kanske kan avskaffa domstolarna och sätta in skvallerjournalister istället....

När jag var i tonåren var min högsta önskan att bli journalist, men den typen av journalistik hade jag aldrig drömt om.

1 kommentar:

  1. När oskyldiga blir utsatta är det extra obehagligt. De kan ju förstöra resten av livet för folk. Allt för att sälja.....även i den branchen. Money, money, money...

    SvaraRadera

tack för din kommentar, hälsar Ulla