onsdag 27 april 2011

Vårt eget by-zoo

var ute på kvällspromenad med hunden. Oj, vad många djurarter vi träffade på. Kossorna i hagen, ja de är redan ute! Tofsvipa. Ett ståtligt svanpar. Några rådjur som betade i skogsbrynet. En överkörd orm - kollade inte så noga vilken sort men det var nog en huggorm för det finns rätt gott om sådana här. Tyvärr så börjar även de spanska skogssniglarna dyka upp nu. (mördarsniglar). Läste i tidningen att det varit en kanonbra vinter för dem och för fästingar eftersom snön skyddat dem. Lär bli ännu fler än förra året:-(

Och så fick jag syn på maskrosor som blommade! Detta ogräs som ändå är så speciellt, det påminner om sommaren. Vitsippor och vårgäck. Tulpanerna blommar redan i rabatten. Vi har en jättestor lönn på vår tomt och hela trädet är nästan självlysande grönt, så vackert. Björkarna har också redan slagit ut. Det känns som hela naturen fullkomligt exploderar i värmen. Härligt!

1 kommentar:

  1. Visst är naturen fantastisk. Djur och växter, allt har sin del i kretsloppet. Sen kan man fundera över var människan var tänkt att ha sin plats.

    SvaraRadera

tack för din kommentar, hälsar Ulla