lördag 16 april 2011

Glasveranda - äntligen!!

vi bor i ett hus på landet som vi hyr. Perfekt för oss som redan ägt ett hus en gång och som nu bara vill bo bra utan att äga.  Det är många fördelar. Det finns en fin trädgård som hyrsvärden sköter om :-). Går något sönder så är det bara att säga till.

Däremot kan man självklart inte göra precis vad man vill när man inte äger huset, utan vissa saker måste man få lov till. Vi har under åren fixat och donat inomhus med tapeter, målning och annat (med värdens goda minne). Men ända sedan jag flyttade in här har jag drömt om att få en "glasveranda" i stället för altanen som finns här nu. Med en inglasad altan kan man njuta tidigare av våren och senare av hösten. Man får mer plats och förlänger årstiderna. Kort sagt - man kommer närmare naturen utan att behöva frysa när det är kallt eller bli våt när det regnar eller tillrufsad när det blåser:-). Det blåser nämligen ofta från väster i vår by (här blåser faktiskt nästan jämt) och altanen ligger i väster.

Vår hyresvärd har nu sagt ok till att vi tar fram en plan för hur det ska se ut. Sen får vi se vad det innebär, men det känns så oändligt spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

tack för din kommentar, hälsar Ulla