fredag 20 augusti 2010

Hela södra Sverige

motsvarar väl ca en tredjedel av av vårt lands yta, eller? Så stor del av Pakistan, en tredjedel av landet, står nu under vatten. Och värre ska det bli, säger rapporterna. Minst 4 miljoner människor är utan bostad. Vattnet sprider sjukdomar. Enda sättet att nå de drabbade för att bistå med mat och rent vatten är via helikoptrar. FN har 15 st! 15 st helikoptrar för att undsätta miljoner människor....

Jag är helt övertygad om att det finns mängder av helikoptrar i världen. Men förmodligen används de att kriga med någonstans istället för att hjälpa till.

Ingen människa kan påverka var man föds. Men de som föds till ett bättre liv kan genom empati göra livet drägligare för de som föds på andra ställen. Större skillnad än så är det inte mellan oss människor.

Vi som är födda och uppvuxna i Sverige är lyckligt lottade! Och ändå gnäller vi för att vi tar hand om flyktingar. De som gnäller kan ju prova att flytta till exvis i Pakistan (eller något annat land i krig och kris dit världens intresse för humanitet inte når) för att där på plats fundera på varför de som bor i sådana länder vill fly till ett land som Sverige? De kanske finner svaret där....Och gör de inte det, så får de gärna bo kvar där resten av livet, om du frågar mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

tack för din kommentar, hälsar Ulla