tisdag 2 november 2010

Feel good eftermiddag

idag har jag tillbringat eftermiddagen tillsammans med tre av mina fyra barnbarn. Det fjärde är bara 1,5 år så hon är lite för liten att hänga med ibland.

Vi var först på barnteater, "Bajskorv". Den handlade om två kaniner som jobbade och jobbade. Chefen bara klagade på dem och en dag fick de nog och svarade "bajskorv" på allt chefen sa. Kul idé, eller hur! Ska vi prova?

Det var ganska många barn och mor/farmödrar där. Inga pappor och väldigt få mammor. Bajskorvsteater kanske passar barn och äldre bäst:-). Lilla I blev lite rädd när kaninerna lekte tigrar så hon hoppade upp i mormors knä. Sen satt vi där och fnissade åt dem när de skrek "bajskorv" och "prutt". När föreställningen var slut fick man gå upp på scenen och kolla och även prova deras skrivmaskiner och annan rekvisita och när vi gick ut så stod kaninerna där och sa -hejdå, till alla.

Eftersom vi blev lite hungriga av att kolla på teater så bestämde vii oss för att fika och åkte till ett konditori. Alla fick välja sin favoritdricka och sin favoritkaka förstås. Barnen valde vilket bord vi skulle sitta vi och så satt vi där och provsmakade varandras kakor och filosoferade om livet sådär som man bara kan göra när man är 4-6 år. Mysigt!

På vägen hem spelade vi Astrid Lindgren-låtar och alla sjöng med för full hals: -Madicken, madicken - piluttadig, piluttadig!

(Vilken fantastisk människa Astrid Lindgren var. Alla dessa underbara ord som hon hittade på och dessa äventyr - så nära vardagen och ändå så fantasirika.)

Vilken förmån jag har att få ha mina barnbarn så nära och få möjligheten att göra något lite annorlunda och kul tillsammans. Jag kanske till och med har roligare än de har:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

tack för din kommentar, hälsar Ulla