lördag 27 november 2010

Supermormor - det är jag. Eller....?

Igår kväll passade jag två av våra barnbarn, A 5 år och E 1,5 år. Strax efter mamma och pappan åkt iväg var det dags för välling för lilla E och sen i säng. Hon åt så fint och protesterade inte alls när jag la henne i sängen. Somnade två röda sekunder.

Imorse fick jag ett sms från min dotter, deras mamma alltså. Där stod det: vet du vad E hade på fötterna när hon vaknade imorse? Med en smiliegubbe efter texten.

Min första tanke var att jag glömt ta av henne strumporna, men tyckte inte det var så kul att det behövdes en smilie. Så jag skrev: -nej, vadå.

Svaret kom: sina gummistövlar!

Först skrattade jag som en toking och sen tänkte jag -himmel håller jag på att bli senil? Så jag frågade dottern om hon trodde det. Men då fick jag svaret att det trodde hon inte. Stövlarna var rosa precis som pyjamasen och kanske lätta att missa...... Och det var ju alltid en tröst.

Hon hade ialla fall sovit från kl 19 till halv 4 i morse och då upptäckte hennes mamma stövlarna och tog av dem från de små svettiga fötterna:-D

Antar att jag får en ny sorts checklista nästa gång jag ska passa barnen:

1. kl 18.45 välling, 1/2 flaska
2. borsta tänderna
3. ta av gummistövlarna
4. lägg i sängen och släck alla lampor
5. sjung en sång och sen natti natti

2 kommentarer:

  1. Hej söta Ulla!

    Nej, vad gulligt!! Det blir en rolig grej att prata om i framtiden. Vilken mysig blogg du har, den kommer jag definitivt att följa.

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. tack Jenny! Jag brukar hoppa in och läsa din också ibland. Kram

    SvaraRadera

tack för din kommentar, hälsar Ulla