tisdag 20 december 2011

-Ett stort svart hål...

är ni på marknadsavdelningen, sa en av mina kollegor till en annan av mina kollegor på senaste julfesten. Den förstnämnda arbetar inom produktion och den senare arbetar med försäljning.

Härligt att vara så uppskattad av sina kollegor (*ironi*) säger jag som också arbetar på marknads-avdelningen, dock inte med försäljning.

Vad hände egentligen med begreppet "respekt för varandras arbete"? Jag skulle inte komma på tanken att nervärdera exvis de som jobbar med vår produktion eller de som jobbar med ekonomi eller vad som helst inom vårt företag. Enligt mig så är inte ett företag starkare än den svagaste länken och alla har vi en uppgift att fylla. Även om jag personligen inte har superkoll på vad alla gör så utgår jag ändå från att de är en kugge i maskineriet som får företaget att rulla och gå. Vissa skruvar och "muttrar", andra säljer så att de första får skruva och "muttra". Vissa är specialister på att ha koll på pengarna så att vi alla får lön och pengar över till framtiden. Somliga, som jag, arbetar hårt med att bland annat se till att företaget syns och hörs på ett positivt sätt.

Skam säger jag till dig som bara ser till ditt eget och inte förstår värdet av dina kollegors slit. Skam säger jag till dig som måste uttrycka ditt förakt under en JULFEST (som företaget bjuder på), och där tanken är att man ska ha trevligt. Inte nervärdera kollegor.

6 kommentarer:

  1. Usch, tråkigt med folk som hela tiden måste hävda sig själva. De måtte ha en dålig självkänsla innerst inne. Förmodligen är den personen missnöjd med sina arbetsuppgifter eller med sitt liv för övrigt.

    SvaraRadera
  2. Ja, fy vad tråkigt! Men det säger mer om dem själva än något annat. Kram!

    SvaraRadera
  3. Jag blir helt kall när jag läser dina rader Ulla. Det är ju helt fruktansvärt!
    Du har så rätt i det du skriver, företaget är inte starkare än dess svagaste länk. Och om det inte fungerar internt, hur ska det då att vara starka externt.
    Hoppas du finner kraft på annat sätt. Livet är så mycket mer än jobbet!

    SvaraRadera
  4. ...hur ska det då gå att vara starka externt.... ska det förstå stå

    SvaraRadera
  5. Det är med styrka du skriver,så sant inget är starkare än den svagaste länken något att tänka på för väldigt många.
    Hoppas du får en bra dag på jobbet.
    Kram Katha

    SvaraRadera
  6. Det där lät ju inget vidare...skönt ibland att var sin egen...motpol till läraryrket...ha det gott, kram

    SvaraRadera

tack för din kommentar, hälsar Ulla