måndag 26 december 2011

Thailand, ett paradis....?

många svenskar åker numera till Thailand på semester. Det är lika vanligt som Mallorcaresorna var på 70-talet. (För) billigt att resa dit, billigt att bo och äta, har jag förstått. Vackra stränder och varma bad ingår i paketet. Paradiset?



Det finns en orm i pradiset. Det finns fler än en förstås, men den jag tänker på är alla svenskar som åker dit för att köpa sex av både av vuxna och av barn. Det är lika olagligt att ha sex med barn i Thailand som i Sverige, men betydligt enklare att genomföra där. Jag HATAR verkligen detta. De är människor de också, precis som vi. De är inte våra slavar, bara för att vi har pengar nog att åka dit och leva som kungar. Det är INTE bättre för dem att sälja sex till svenskar än att ha riktiga jobb. Ni svenska fula gubbar som åker dit, ni hjälper INTE dem genom köpa sex av dem. Även om det är till salu. Man måste nämligen inte köpa allt som säljs!!

Det fanns fula gubbar förr i tiden också. Men de hade inte alls samma möjligheter att leva ut sina sjuka fantasier som de har idag med tillgång till nätet och allt skit som finns där. Eller med med billiga resor till länder där det finns gott om (barn)prostitution till billiga priser. Jag hoppas att polisen får tag i så många som möjligt och att det blir riktigt hårda straff för dem som utför dessa brott. Att de får sitta kvar i Thailand och avtjäna sitt straff utan hjälp från UD eller någon annan som daltar med dem.

Det finns också gott om pensionerade gubbar som flyttat dit och som "köpt" sig unga fruar. De här männen anses vara rika med sina pensioner från Sverige. Rika män är en trygghet för många kvinnor som lever ett utsatt liv. Men hur sunt är det med 70-åriga gubbar som har 19-åriga fruar....? Kärlek, nej knappast om du frågar mig.

Så för mig symboliserar Thailand mer ett västerländskt förtryck än ett semesterparadis. Det har liksom blivit FÖR lätt.....

5 kommentarer:

  1. För det första är det faktiskt mycket värre att åka fast för barnprostitution i Thailand. Fängelsestraffen är längre, fängelserna värre och Thailändare ser generellt ner på utlänningar utan pengar, har du dessutom våldfört dig på thailändska barn så är du körd i ett sådant fängelse. Har du tur så får du återupprepat samma behandling som du gjorde på barnet - det vill säga våldtäkt, har du otur så mördas du iom att du delar cell med personer som är livstidsdömda ändå, varav vissa hellre vill ha ett dödsstraff. Däremot är det svårare att åka fast för det som du skriver.

    När det gäller de som "köper sig en fru" så hjälper de faktiskt till mer än de flesta andra i Sverige. Till att börja med är det viktigte att påpeka något som folk verkar missa - Thailand har ett socialförsäkringssystem - inte lika fint som Sverige, men du överlever iaf. Dessutom har de en massa industrijobb tack vare Japan framförallt. Så de thailändskor som prostituerar sig har i de flesta fall valt detta själva, det är viktigt att påpeka. Dock är det p.g.a. fattigdom i det hänseendet att en prostituerad kan tjäna en industrimånadslön på ett par timmar om hon är "duktig". Det skall även sägas att det finns en massor av kvinnor som utnyttjas som inte är thailändskor, utan som har kommit från Laos, Kambodja och andra närliggande länder där de är fattiga på riktigt. De har ingen system att falla tillbaka på.

    När jag menar på det du skriver om utnyttjande av "köp av en fru" så är det en mångfaciterad fråga, inte en svensk moralfråga som du skriver, men för att ta några punkter:

    SvaraRadera
  2. forts..

    1. Kärlek existerar inte i Thailand - kärlek är ett västerländskt uttryck för en blandning av den kemiska förälskälseprocessen, närhet och trygghet. I Thailand finns familjetrygghet, det är i första hand ekonomisk trygghet och gäller inte bara tvåsamheten, utan hela familjen. Unga akademiker i Bangkok är dock ett undantag här eftersom många lever internationella liv. En svensk fattigpensionär har två industriarbetarlöner, en normal pensionär mer, samtidigt som de kan bo i Thailand, därför är de attraktiva.

    2. Thailändska män är generellt rena idioter i sina förhållanden. De låter kvinnor försörja familjen, ta hand om barnen, samtidigt som de våldtar sina fruar och ibland även sina döttrar. Här är återigen Bangkokborna undantag som lever mer som i västvärlden. Så t.o.m. riktiga svenska snuskgubbar är ett steg upp för många thailändska kvinnor.

    3. De är hängivna buddister, där buddismen säger att ålder ger respekt och vördnad. Att ha ett förhållande mellan åldrarna är inte ovanligt i Thailand. Dessutom är kroppen bara ett skal, därav har de inte samma utseendehets som västerlänningar. Även fast 71 och 19 är ovanligt, men jag tror den skillnaden är ovanlig ö.h.t. i Svensk-Thaiförhållanden. Däremot är 20 års skillnad ingenting där. Även här skiljer sig Bangkokborna åt med en utseendehets som börjar likna västvärlden.

    4. Buddismen säger även att man får ha köpeförhållanden utanför sitt giftermål, vilken är en av orsakerna till att prostitution antagligen är ok i Thailand och till att thailändare inte skäms för att ta betalt för giftermål o.s.v.

    5. Viktigaste att påpeka är dock att de slipper bli prostituerade eller jobba industrijobb 10-12 timmar om dagen med 2 lediga dagar i månaden genom att gifta sig med en normal västerlänning. Dessutom får deras barn en framtid genom att västerlänningen kan betala universitet i Bangkok.

    Den största boven är inte dessa män - utan hur västerlandet utnyttjar denna arbetskraft eftersom den kan det. Den datorn du skriver det här på har troligtvis en hårddisk som ett Japanskt företag har skapat i Thailand. För att thailändskorna som jobbar i dessa fabriker skulle få en normal svensk lön så hade du behövt betala ungefär sex gånger så mycket för din dator, samt all annan elektronik du har köpt därifrån. Och efter det kan vi börja diskutera kinesernas situation...

    Som sagt - det är lätt att se att andra gör fel för att det inte stämmer överens med ens egna västerländska moral. Men thailändare har annan moral och de gubbar som köper sig en fru är bara ett symptom på ett otroligt mycket större fel, där majoriteten av svenskar inkl. mig själva är bovar. Att försöka lätta på sitt samvete på personer som faktiskt gör dessa människor lyckligare tycker jag är extremt fel. Dessa gubbar - sålänge de visar respekt mot sina blivande fruar - är det bästa som kunde hända dessa thailändska familjer. Eller det bästa hade naturligtvis varit att de hade kunnat få den standarden utan att gifta sig till det, men det är inte gubbarnas fel utan västerlandets orättvisor där du och jag drar vårt strå till stacken för att göra det så illa.

    Mvh en halvthailändare

    SvaraRadera
  3. tack för din kommentar Marcus. Självklart är det inte så enkelt som jag beskrev det i min text, det finns många aspekter i det hela. Vi bidrar alla, som du säger, på olika sätt. Men oavsett vad du säger så är jag helt emot prostitution i alla former. Har alltid varit och kommer alltid att förbli. Det är inte ok att köpa en annan människas kropp. Även om kvinnorna "valt själva" som du säger, så har männen också ett val. De måste inte köpa.

    SvaraRadera
  4. PS. Jag tycker inte heller det är ok att ta hit en utländsk "fru" (ofta från Asien), som man sen "slänger ut" efter det att turistvisumet gått ut. För att därefter ta hit en ny, som man utnyttjar på samma sätt. Vilket tyvärr är vanligt, om du frågar landets Kvinnojourer.

    De kvinnorna tror säkert att de kommer till en bättre värld med en rik och trygg man.

    SvaraRadera
  5. Hej! jag tycker Thailands stränder ser vackra ut o säkert är det för många ett paradis! men jag tycker om sverige o våran fina natur,så jag reser inte till thailand.. tycker det är rent utav vidrigt med våra svenska män unga som gamla som har mage att uttnyttja dessa tjejer/flickor/pojkar Jag skäms! för visst handlar det om Sex i de flesta fallen..kram från Jessica

    SvaraRadera

tack för din kommentar, hälsar Ulla