lördag 21 januari 2012

Tvångsäktenskap, ett steg i rätt riktning!

jag välkomnar verkligen förslaget att det ska bli straffbart i Sverige om man tvingar sina minderåriga barn till äktenskap. För mig är det inte acceptabelt att barn ska tvingas in i äktenskap och att bli föräldrar utan att själva vara mogna nog att veta vad de vill och att inte ha möjlighet att själva välja partner.

Det kommer att bli extremt svårt att straffa de personer som utför brottet, kanske rör det sig om flera och det ska bevisas vem som gjort det. Men trots det så ser jag det som en mycket viktig signal om hur vi i Sverige ser på människors värde.

Genom att gå före i sådana här viktiga frågor så blir vi förhoppningsvis ett föredöme för andra länder som då i sin tur stiftar samma lagar. Någon måste börja ta ansvar för att få bort den här typen av beteende.

4 kommentarer:

  1. Det är ju verkligen konstigt att det inte redan för länge sedan blev straffbart. Ja visst det kommer att bli mycket svårt att komma åt dem.

    Jag har kikat in på den andra bloggen också. Jag gillar den!

    Trevlig helg!

    Ann-Louise

    SvaraRadera
  2. Sverige räknas som ett av de mest jämställda länderna i världen....ändå finns det mycket kvar att göra här. Det visar bara hur svårt det här är. Kvinnors situation i många länder är mycket svår, vilket gör det knepigt att komma tillrätta med den här typen av problem.

    SvaraRadera
  3. Alla sådana här frågor är svåra eftersom det finns olika lagar, normer, värderingar, synsätt osv i olika länder, ofta finns det olika kulturer i varje land. Vi fördömer saker som vi tycker är förskräckliga enligt vårt sätt att tänka, medan människor från andra kulturer tycker att vårt sätt att tänka är förskräckligt. Klart att vi ska enas kring vad vi anser är "rätt" i vårt land, men det kan vara svårt att ändra på hitkommande människors sätt att tänka, som är format av uppväxt, religion och traditioner mm. Kunskap om och förståelse för detta är viktigt...

    Ha en bra helg!
    Regina

    SvaraRadera
  4. Det borde verkligen vara självklart! Barn borde få vara barn så länge som möjligt. Kram!

    SvaraRadera

tack för din kommentar, hälsar Ulla