söndag 27 juni 2010

IKEA, så nödvändigt så




Ställde klockan på ringning idag för jag kom på igår kväll att vi "behövde" åka till IKEA idag för att köpa lite nödvändigheter till husvagnen. Vi bytte ju tillbaka till husvagn igen efter att ha kört med husbil i ca 3 år. Insåg att det skulle bli för trångt med två stora hundar i en husbil. Så nu kom jag på att jag skulle "piffa" lite.

Vi var på plats precis när de öppnade. Det stod en liten skara människor och väntade precis vid ingången. Innan för dörren stod en kille i neongul väst och delade ut lappar med billiga erbjudanden på. Vi traskar upp för trapporna och plötsligt märker jag att det en är massa människor som småspringer förbi oss hela tiden. Inser att det är någon slags jätterea som IKEA kallar "cirkus" som jag inte hade en aning om. Tydligen är det någon vara som folk är rädda ska ta slut för det är värre än "Vårruset". Jag började nästan småspringa själv av ren stress.
Men sen besinnade jag mig och tog ett stadigt tag om min "kom ihåg-lapp". Jag är en mästare på att skriva listor i alla sammanhang. Och när man ska åka till IKEA är det rätt bra att ha en. Såvida man håller sig till den och inte stoppar i en massa annat i vagnen förstås:-)

Köpte lagom med saker faktiskt, bra grejor som gör husvagnen lite mer ombonad och hemtrevlig. Hann med en god lunch i restaurangen också, gravad lax, mums!

Ikväll tänkte jag testa att cykla en runda med Asta. Man ska inte motionera stora hundar för mycket innan de är 1 år, för att inte orsaka problem med lederna. Men en liten, liten runda tänkte jag borde funka. Det blev ingen runda alls men en nästan avsliten arm istället. Cyklar är farliga bestämde Asta med en gång. Hon har ju inte sett någon på nära håll innan och nu skulle matte plösligt sitta på den och oj vad den lät och gnisslade. Så ca 38 kg hund satte sig till motvärn och med den ena armen höll jag mig fast i styret, annars hade jag vält och det vill jag inte göra med mitt "3-skade-knä", och med den andra armen höll jag emot i kopplet. Jag förlorade. Det finns någon slags anordning som man kan köpa och fästa på pakethållaren där man binder fast kopplet. En sån vågar jag inte testa. Kan se mig själv åka baklänges på cykeln när hunden vill gå på andra hållet.

Jag hade ju inte hjälmen på heller. Har jag varit olaglig nu, eller är det inte lag på att ha cykelhjälm...? Kanske inte nödvändigt på ladugårdsbacken.....? Nästa gång får husse gå med kopplet medan matte cyklar bredvid. Tillväjning i lagom takt får det bli. Både för Asta och matte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

tack för din kommentar, hälsar Ulla