måndag 28 juni 2010

Picknick-lunch på bryggan


Träffade en kompis på lunchen idag, hon hade köpt med sig sallad och dricka och så möttes vi vid sjön nedanför slottet. Satt där på bryggan med solen i ryggen och njöt av maten och den underbara naturen. Perfekt avstånd att cykla från jobbet.

När jag kom tillbaka så skulle jag ställa in "tjänstecykeln" (ja vi har faktiskt sådana, superfina Pilencyklar) i cykelstället. Vi måste nämligen både låsa det vanliga låset och ett speciallås som man förankrar framhjulet i cykelstället.

Vi har två långa cykelställ under tak, där tanken är att man ska ställa cykeln i "spåret". Men ingen gör det. Och alla cyklar tar då dubbelt så stor plats än om de stod i stället. Vilket innebär att om man, som jag, måste låsa fast cykeln så måste man knuffa och bända och krypa in bland smutsiga cyklar för att komma åt att låsa.

Upptäckte när jag kom upp till mitt arbetsrum att jag fått en oljefläck på mina nya vita byxor, surt! Har försökt tvätta bort den med hjälp av "Ta bort" - borde heta "Tar inte bort" och efter det med en specialtvål. Inte heller det lyckades. Så jag tar tacksamt emot tips, hur får jag brallorna vita igen??

Jobbar bara fyra dagar denna veckan, sen är det dags för semester. Har snart föreberett allt som går att förbereda till höstens aktiviteter. Så nu ska jag ta mig tid att städa och rensa. Allt sådant där som man aldrig hinner med annars, åtminstone inte jag. Kanske kan få till det papperslösa kontoret om jag får hålla på en stund.

Fick sommarpresent av chefen idag, det var en picknickkorg (perfekt för nästa picknick) och boken "Vägar till visdom" av Stefan Einhorn. Lite näring för själen under ledigheten så man inte helt degar till sig var kanske tanken med den....tror jag väntar med den till hösten. Den känns för nyttig för semestern:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

tack för din kommentar, hälsar Ulla