onsdag 23 juni 2010

Mysdoktor


Hade tid hos en ortoped hos Specialistläkarna idag. Mitt högra knä ställer till problem för mig ända sen jag välte med elmoppen på jobbet och den landade rakt på knäet. Ovanpå det så svimmade jag någon månad senare och landade på just det knäet och på näsan. Näsan bröts och knäet fick en smäll till.

Träffade på en helt underbar doktor som verkligen tog sig tid! Han plirade så finurligt och visade foton från sitt sommarparadis - en vacker plats vid en sjö i Sverige. "-Jag tog en bild i morse att ha på skrivbordet för att se vad jag missade idag, sa han."

Efter att ha klämt och vridit och ryckt i mina ben, man måste kolla båda för att jämföra, så beskrev han mina problem. Det var ungefär som ett kinderegg fast inte lika kul kanske med tre "önskningar i en". Fick på så sätt mycket för de 800 kronorna som besöket kostade eftersom han alltså hittade tre olika fel på tre olika ställen i knäet. Och så fick jag lära mig vad "hoppknä" är. Han tyckte jag kunde googla på det så skulle jag få ännu mer information. Tufft att en 68 årig läkare hänvisar till Google tycker jag. Jo, han hann berätta sin ålder också, detta för att påpeka att det inte var någon fara när jag skulle ta av mina tajts. För den som läste min blogg igår är sambandet glasklart, haha!

Sen förklarade han två gånger till vad som gällde. Inte så konstigt att han fick göra det för jag ska å ena sidan vila benet i minst ett år eftersom en den typen av skada som jag har kan ta upp till 3 år att läka. Å andra sidan börjar jag bli gammal och har nog lite atros också. Och då ska man träna. Och utöver det ska jag ta inflammationsdämpande för den tredje krämpan. Medicin som vid träning kan ge mer besvär....

Så till sist ritade han en skiss som jag fick med mig hem. Man ser tydligt på bilden var mopeden träffade benet, för där har han skrivit "moppekant";-)

Vilken go liten doktorsgubbe. Han gjorde mig glad, trots att han inte sa att knäet är ok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

tack för din kommentar, hälsar Ulla