onsdag 25 januari 2012

Hotell med hemkänsla

är i Göteborg för möte ett par dagar. Bor på hotell förstås. Rummet är som en liten enrumslägenhet: ett pentry med kaffekokare och porslin och annat man man behöver för att laga egen mat om man vill det. Självklart finns det badrum och sängar men även soffa och soffbord, skrivbord och ett litet matbord med fyra stolar. Så trevligt tycker jag eftersom jag får en betydligt mer hemkänsla i den här miljön än i ett vanligt hotellrum.

Bor man, som jag, ganska ofta på hotell så blir man nog lite kräsen. Man vill kunna koppla av och bre ut sig lite. Nu sitter jag vid matbordet vid min dator och dricker en kopp kaffe som jag nyss har bryggt.

Göteborg är en fin stad, men som jag inte är så väldigt hemtam i - förutom precis runt Avenyn. Gillar inte att köra bil här, kör alltid fel och oroar mig för att komma i vägen för spårvagnarna. Så hem åker jag tåg (hit fick jag skjuts av en branschkollega som bor i en stad ca 5 mil från mig). Han måste åka hem tidigare imorgon, därför tar jag tåget. Men det tar ca 1 timme längre tid att åka tåg än bil.... Fast å andra sidan är det lättare att sitta och jobba på tåget än i en bil. Då hinner man gå igenom mejl och läsa igenom olika papper som man inte hinner på kontoret. Lagom effektivt.

Nu ska vi strax ut och äta middag,  en god kväll önskar jag er!

7 kommentarer:

  1. Skönt att få bo på hotell några dagar, men inte mer än ett par för mig för därefter längtar jag alltid hem:) Håller med om att Gbg är en knivig stad att köra bil i. Jag skulle till stationen en gång och såg den förbaskade byggnaden men hamnade i fel fil. Efter ett par vändor fattade jag hur jag skulle köra så det gick bra till slut:)
    Stressande, särskilt som vi hade en tid att passa.
    Ha det gott!
    Kram :)

    SvaraRadera
  2. Hoppas middagen smakade bra...inte dumt att bo på hotel då och då...det bästa är nog frukosten :) kram

    SvaraRadera
  3. Skaffa GPS då tar man sig fram överallt även i omöjliga storstäder :)

    SvaraRadera
  4. Jag säger bara: hotellfrukost... Mmmmmm :)

    SvaraRadera
  5. Hoppas kvällen varit trevlig! kram Jessica

    SvaraRadera
  6. Ha det så bra i Göteborg och njut av ditt fina rum med!

    SvaraRadera
  7. ja det var ett bra hotell, men nu är jag hemma igen. Skönt!!

    SvaraRadera

tack för din kommentar, hälsar Ulla