söndag 26 februari 2012

Ceriserosa, klarblå och orange

det är färgen på de nya byxor jag har köpt idag. Jag draaaaas verkligen mot färger nu, kanske för att mota bort vinterdeppigheten. Är så glad att det finns dessa starka färger även på lite större storlekar, tidigare har man varit hänvisad till svart eller möjligen bruna/grå/mörkblå. Men varför ska man inte kunna ha glada färger även om man drar större storlekar...?

Även idag har det varit underbart vårväder, om än lite kallare än igår. Vi gick vår vanliga runda ner till några dammar som finns en bit in i skogen. På vägen dit passerar man ett antal skyltar där det står "soldattorp" och ett nummer. Minnesmärken över gamla soldattorp som funnits där.
På ängen bakom skylten växer de här knallröda buskarna, har ingen aning om vad det är. Någon som vet?

Tänker alltid på "Rasken" när jag går förbi skyltarna och det liv de levde på den tiden. Utan el, vatten inomhus, utedass, mat som de själva odlade och djur som de fick slakta för att få mat. De fick lappa och laga sina kläder. Barnen fick leka och roa sig själva, och ofta även börja arbeta tidigt i livet. Så var det även för min egen svärmor, även om hon inte växte upp i ett soldattorp. Hon började som barnflicka när hon var 12 år och hade hand om tre barn varav ett spädbarn!


Det är is kvar på dammarna men de håller på att brytas upp av vårsolen och när vi stod där så dånade det i isen så att Asta hoppade till och undrade vad som hände.
Isen på väg att gå upp
vad är det som smäller och dånar...

Två av de tre dammarna

3 kommentarer:

  1. Det är korallkornell säger min vän och granne:-)

    SvaraRadera
  2. Ser att du fått svar på grenarna. Och så fin promenadväg
    ni har, skönt att det inte är en massa hus.
    Här har det snöat hela dagen, isch!
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  3. Ja tiderna har förändrats snabbt i Sverige.....för hundra år sedan var det mycket annorlunda....

    SvaraRadera

tack för din kommentar, hälsar Ulla