fredag 17 februari 2012

Förtroendeingivande läkare och rådjursjakt

det inte alltid man får förtroende för den läkare man får gå till. Med tanke på att det kanske är första gången man träffar henne/honom så är det inte så konstigt, tycker jag. På en kort stund ska han/hon kunna avgöra hur just jag mår. För några veckor sedan hade jag i alla fall turen att träffa på en specialistläkare på endokrinmottagningen som jag kände mig trygg med. Hon berättade klart och tydligt hur hon tänkte och varför och avslutade med att undra om jag hade några frågor.

Besöket ledde till att jag i måndags fick göra ett kortisoltest för att utesluta brist på detta, innan jag skulle få testa en annan medicin förutom den jag har för min sköldkörtelsjukdom. Det tar ca 3 timmar att genomföra proven och man får ligga i en säng och vila hela tiden. Blev väl omhändertagen av en trevlig sjuksköterska och passade på att läsa i min bok mellan blodtryckskontroller och blodprov.

Idag ringde läkaren och gav mig provsvaren. Hon berättade att jag hade bra kortisolvärden och att jag nu ska få testa ett komplement till min medicin. Innan vi la på så undrade hon igen om jag hade några frågor. Omtänksamt och förtroendeingivande. Det kändes som hon verkligen tog sig tid med mig. Och det kändes skönt.

I eftermiddags rymde Asta iväg från husse. Troligen jagade hon ett rådjur eller en hare. Maken följde efter hennes spår i snön men hann aldrig ifatt henne. Efter en timme låg hon utanför huset när husse kom hem, efter att ha letat efter henne. Inget jaktbyte som tur var.... Nu ligger hon och snarkar så det dånar. Det är jobbigt att rymma;-)

Tacka vet jag när hon såg ut så här, då rymde hon nog inte så långt.

Bilden är tagen av Alex o Per, Astas uppfödare.

5 kommentarer:

  1. Oiiiiii så liten:) Måste ha varit helt nyfödd där:) Hade ni mamman till henne, så hon är född hemma hos er?

    Det är synd att man ska behöva vara så tacksam över något som borde vara så självklart som att man ska bli väl omhändertagen på sjukhus..men visst är det så. Skönt när det händer en och annan gång:)

    Kram!

    SvaraRadera
  2. :) Såg inte att det stod att uppfödaren tagit bilden:/ Såg däremot att 8 veckor - det kunde hon inte vara :D
    Kram.

    SvaraRadera
  3. Ska du få prova Liothyronin?

    SvaraRadera
  4. Ja.....jag gjorde ett byte i december och mår mycket bättre, men tyvärr inte så bra som jag hade hoppats. Men mycket bättre är i alla fall ett steg i rätt riktning :)
    Och Levaxinet kan spöka upp till 6 månader....sååå jag hoppas ännu :)

    SvaraRadera
  5. Jag tar båda....men ändring av Levaxindos kan ta upp till sex månader innan man vet...

    SvaraRadera

tack för din kommentar, hälsar Ulla