onsdag 7 mars 2012

Svindlande höjder och speed-dejting

for till Skåne idag för att besöka ett kraftvärmeverksbygge. Alltså ett ställe där man producerar både el och fjärrvärme. Här kommer man att elda avfall. Bygget är ungefär halvfärdigt, tar ca 2,5 år totalt innan det är klart. Vi vandrade runt hela byggarbetsplatsen och även inne i själva byggnaden. På huvudet hade jag förstås hjälm och på fötterna lånade gula gummistövlar med stålhätta. Till det kjol och en självlysande gul jacka som jag fick låna av en tjej som jobbade där. Mina egna kläder var inte riktigt perfekta för en byggarbetsplats insåg jag. Varma kläder behövdes verkligen för usch vad det blåste kallt!

När vi vandrat uppför alla trapporna, huset är ca 50 meter högt, kikat runt på alla våningar och ner i djupa avgrunden där avfallet ska ligga tills det ska brännas, så skulle vi gå ner. Min värd tyckte vi skulle ta utsidan ner. Han påstod att den ynkliga "stegen" som gick utmed huset var en trappa. Jag tvärvägrade. Inte tar jag ett steg rakt ut i luften på 50 meters höjd. Han tyckte jag överdrev en smula;-). Summan av kardemumman blev att vi fick gå samma långa väg som vi kom men de sista två våningarna gick jag faktiskt på "bygg-stege-trappan", fast då var det ju inte lika högt som innan. Det blev ett intressant och lärorikt besök!!
bilden tagen av Göran Skoglund
Jag och en god vän som bor i närheten, hade bestämt att träffas innan jag skulle ta tåget hemmigen. Vi har inte setts på två år, men har daglig kontakt på Facebook. I morse när hon såg på min statusuppdatering att var på väg mot hennes hemtrakter så skrev hon att vi måste träffas. Så glad jag blev! Tänk vad jag gillar Facebook, just bara därför att det går så lätt att hålla kontakt - trots att man inte ses så ofta och när man väl träffas så känns det som det var igår man sågs.

Det blev rena speed-dejtingen. Vi hann med att kramas, dricka kaffe, prata om livet, prata lite till om livet, kramas igen  - på 15 minuter! Det kallar jag kvalitetstid!! Fast jag hade gärna haft lite "kvantitetstid" också, för vi har mycket mer att diskutera.

2 kommentarer:

  1. Måste ha varit intressant att se och jag förstår verkligen att du ville gå ner på insidan!! Hu, så läskigt - jag är ganska så höjdrädd. Min egen längd är ungefär vad jag
    klarar av:)
    Gamla vänner är spännande att möta. Ibland känns det som att ingen tid har passerat och man kan ta vid där man var sist, men ibland är man som två främlingar. Konstigt det där!
    Kul när det funkar!
    Kram:)

    SvaraRadera
  2. Speed-dating fungerar bra det också. :) Kram!

    SvaraRadera

tack för din kommentar, hälsar Ulla