fredag 9 september 2011

Jag gillar att fylla år!

Fast jag fyller 50+ så tycker jag ändå det är roligt. Jag har fortfarande kvar minnen från min barndom, känslan av förväntan där man låg och sov "räv" och väntade på att familjen skulle komma och sjunga:
-Ska man inte va gla, på sin födelseda? Näääär ska man då vara glad, hurra!!

Här kan du höra sången , inspelad redan 1950.....

Vet inte om denna sången är så vanlig, kanske är den skånsk eftersom mina föräldrar kommer från Malmö. Men det är den jag förknippar med att fylla år. Minns när jag fick min första BH, precis hur den såg ut. Och känslan av både lite skam och stolthet. Tror jag var tretton då.

Min pappa, som jag saknar extra mycket idag, älskade att hålla tal till de som fyllde år. Det är min första födelsedag utan honom och eftersom jag fyller "jämt" - inte nolla men 5:a, så vet jag att han skulle hållit ett långt och omständigt tal för mig idag. Lite roligt och lite pinsamt, men typiskt pappa. Fast jag vet att han är med idag ändå och jag är säker på att jag kommer att höra hans hesa röst hålla ett tal till "liten" som han kallade mig ibland.

Käre maken åker iväg på sin årliga herrklubbsfest idag, den brukar alltid sammafalla med min födelsedag. Eftersom jag vet att han älskar att vara med där så är det min bästa födelsedagspresent att han har riktigt trevligt med sina vänner. Puss på dig min käre man!

Jag ska ju ha tacofest ikväll, och har med hjälp av maken fått ihop sittplatser till alla. Alltid en god början eller hur:-)


2 kommentarer:

  1. Hej och GRATTIS!
    Det är en bra dag att fylla år på - det tycker min son också, fyllde 20 samma dag. :-)
    Hoppas din fest blev lyckad och att Asta inte käkade upp alla godsaker för er! Eller gästerna för den delen... ;-)
    Hälsa raringen så gott och ha det bra!
    Alex.

    SvaraRadera
  2. Tack, hon hälsar tillbaka! Hon uppförde sig som en riktig dam:-)

    SvaraRadera

tack för din kommentar, hälsar Ulla