tisdag 20 september 2011

Leta godsaker

just nu håller Asta på att nosa runt i hela vardagsrummet. Jag har gömt godis lite här och var och hon älskar att sniffa runt och leta upp det. Hon har lärt sig de vanligaste gömställena och rusar alltid direkt in och lyfter på ena mattfliken, men idag la jag ingen där:-).  Det låter som en stor frustande fläkt när hon nosar runt. När maken gick på spårkurs med henne sa alltid kursledaren att -Nu har Asta lagt in turbon, det hörs!

Levergodis går att dela i massor av småbitar, perfekt eftersom det annars är lätt att ge för mycket godis vilket ger övervikt på en hund precis som på en människa.

Idag rymde hon hemifrån. Käre maken jobbade i trädgården och hade glömt att stänga grinden. Rätt som det var stod grannen där och undrade om Asta hade rymt. -Nej, det tror jag inte, svarade maken som inte hade koll på att grinden var öppen.

Jodå. Hon var lös och hade sprungit iväg till några andra grannars hus lite längre bort i byn där det bor två boxrar. De var inte ute så jag antar att hon snosat runt med sin turbonos och letat efter dem. Hon kom i alla fall tillbaka hem igen när maken ropade på henne. Tur det eftersom det går en stor landsväg ca 500 meter från vårt hus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

tack för din kommentar, hälsar Ulla