söndag 6 mars 2011

Hur dumma lösningar kan det bara finnas??

mina föräldrar har precis flyttat in i ett helt nybyggt hus (bara ett år gammalt). I huset bor många gamlingar, tror majoriteten är pensionärer och äldre.

I huset finns källsortering. Denna finns i soprummet som är i källaren intill garaget. Problemet är bara att källardörrarna som leder till garaget är stora tunga branddörrar som inte är försedda med automatiska dörröppnare. Hur gör en svag pensionär som måste gå med rollator när hon/han ska slänga sina sopor om dörrarna är så tunga att de knappt går att öppna?  Att göra det med en hand och rollatorn i den andra - det är ju nästintill helt omöjligt. Det märkliga är att när man lyckats forcera tre sådana tunga dörrar så kommer man ut i garaget och dörren till soprummet och DÄR finns en automatisk dörröppnare!

Är tanken att alla gamlingar måste ha bil? Så att när de måste slänga sopor (minst en gång om dagen antar jag) då åker de hissen till parkeringen utomhus, lastar in soporna i bilen, kör till garagedörren som öppnas automatiskt och ner i garaget. Där parkerar de bilen och kan då öppna soprumsdörren med den automatiska dörröppnaren. Sen slänger soporna och kör ut igen. Fast min mamma kör inte bil, hon kör rollator. Så den lösningen fungerar inte.

HUR tänkte de som ritade och byggde det huset...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

tack för din kommentar, hälsar Ulla