tisdag 1 mars 2011

På möte med gamla tanter

är sedan ett antal år medlem i Inner Wheel, som är Rotarys damklubb. Vår lilla klubb rekryterade mig för att föryngra lite:-). Sedan ett par år är jag ju Rotaryan också, och tror att damklubbens tid snart kommer att vara förbi. Inte så vanligt att tjejer väljer att vara med i en förening bara för att deras män är med i en annan. Och sen är det ju faktiskt så att kvinnor numera kan bli rotaryaner, men män (till fruar som är rotaryaner) inte får bli medlemmar i Inner Wheel. Där är bara kvinnor välkomna, en aning förlegat om man säger så.

Bortsett från det så är de flesta medlemmarna ungefär 25 - 30 år äldre än mig. Det är riktigt roligt att träffa dessa damer ibland. Många är, trots sin ålder, väldigt pigga och positiva. De blir som pladdrande tonårsflickor när de ses och ofta så blir det långa och sena möten. Jag som är yngst är oftast tröttast, men å andra sidan kan de andra ta sovmorgon dagen efter vilket inte jag som jobbar kan göra.

Ikväll passade vi på att fira en medlem som fyller 80 år just idag. Hon hade valt att fira sin födelsdag just med oss. Trevligt. En annan dam, 88 år, hade bakat en underbar toscakaka som hon bjöd på efter maten. Mitt emot mig på restaurangen satt en förtjusande dam som jag inte träffat tidigare. Hon hade en pigg glimt i ögonen och fast ansiktet var helt rynkigt var hon fortfarande vacker och strålade av livsglädje. Hon sa att det är inte alltid så roligt att bli gammal, för då kommer krämporna. -Fast så länge jag har min syn och tillgång till böcker, så kan jag alltid klara mig om jag inte orkar något annat, sa hon.

Jo, jag trivs med mina gamla damer. De ger så mycket av sin livslånga klokskap, även om de aldrig vill gå hem och lägga sig, som jag vill:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

tack för din kommentar, hälsar Ulla