söndag 27 februari 2011

Läste nyss ett riktigt bra

citat, nämligen "Det finns inga lata människor, bara människor med målsättningar som inte inspirerar dem." av Anthony Robbins.

Och faktum är att jag håller med till 100%. Därför är det viktigt att vi får mål som inspirerar. Om inte våra ledare, på jobbet, i politiken eller var det nu är, gör det då måste vi själva ta tag i den biten.

Tyvärr finns det fler dåliga chefer än bra ledare. En coach som inte kan inspirera sitt fotbollslag till att träna och vinna blir ganska snart petad. En chef som inte inspirerar sitt arbetslag sitter oftast kvar. Därför att de som leder företagen oftast inte ser sambandet mellan att deras medarbetare inte har en gemensam inspirande vision och målsättning med de problem som finns i organisationen. De sitter och irriterar sig på varför medarbetarna inte ger järnet. Och att de facebookar istället för arbetar, eller tar för långa fikaraster, inte ser helheten bara sin egen del eller vad man nu gör när man inte känner inspiration. Istället för att fundera på hur man ska coacha laget.

Den som har en målbild som han/hon förstår och vill uppnå -väljer inte att sitta med Facebook hela dagarna. Det gör bara den som inte finner glädje och mening i sitt arbete.

Det är inte bara viktigt att vara glad över att man har ett jobb. Det är också viktigt hur man känner inför det jobb man har. Saknas arbetsglädjen så saknas också det där lilla extra engagemanget som gör sååå stor skillnad. Här kan både chefen/ledningen i ett företag och man själv påverka hur man känner inför sitt arbete beroende på hur man förhåller sig till situationen, tror jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

tack för din kommentar, hälsar Ulla