onsdag 12 oktober 2011

Fifflande politiker

verkar numera vara en regel, istället för det undantag som det borde vara. Uppenbarligen spelar det ingen roll vilket parti man tillhör, man fifflar friskt ändå. Går förbi bostadsköer, glömmer deklarera, har svart arbetskraft, struntar i tv-licensen, gör felaktiga avdrag, går på natt(porr)-klubb på statens bekostnad med mera med mera med mera. Så otroligt sorgligt med folk som missbrukar sin makt och blir så "fartblinda".

Frågan är om inte politikerna speglar övriga samhället. Inte kan väl de vara sådana undantag från det samhälle vi lever i, tror ni det? Jag tror att väldigt många svenskar fifflar med både det ena och andra. Jobbar fast man är sjukskriven, jobbar svart, lämnar barnen på dagis när man säger att man wabbar, tar ut föräldraledigt  fast det borde vara semester eftersom barnen är hos farmor, köper hyreskontrakt svart, säljer sprit som man köpt i Tyskland med mera, med mera.

Ska vi ha högre krav på andra än oss själva? Jo, man kan nog tycka att de som är förtroendevalda att leda vårt land bör ha en oantastlig moral. Precis som föräldrar måste ha större krav på sig än barn. Eller chefer jämfört med anställda. När man har makt över andra - då måste man vara dubbelt så ödmjuk och vara en bra förebild. Det står jag för!

Men jag gillar inte när det fifflas till höger och vänster, oavsett vem som fifflar.

2 kommentarer:

  1. Håller med...ärlighet varar längst, tycker det är pinsamt med politikerhistorien, avgå är min åsikt, ha en bra kväll, kram

    SvaraRadera
  2. snart har vi nog inte några politiker kvar i toppen ;-)

    SvaraRadera

tack för din kommentar, hälsar Ulla