tisdag 29 november 2011

Det var inte mitt fel!!

lokaltidningen har granskat en av våra grannkommuner som minskat sitt sjukfrånvaro-tal. Mest beror detta på att de gett de långtidssjuka sparken, om man ska tala klarspråk. De har själv fått säga upp sig mot erbjudande om någon slags utbildning eller lön i 6 månader. Det är svårt att komma tillbaka efter långtidssjukskrivning och säkert ännu svårare om man är arbetslös, tror jag. 21 av 25 personer är missnöjda med det sätt de behandlats på, så metoden är nog inte den bästa, eller...?

Tidningen har jagat ansvarig politiker i en vecka och först nu fått tag i denne. Som svarar att detta beslut togs av de politiska motståndarna när de satt vid makten.

Så typiskt att inte ta ansvar! Om detta nu anses vara en dålig lösning, varför har då inte nuvarande politiska ledning ändrat på förfarandet de senaste fem åren de suttit vid makten? Så otroligt fegt och fånigt att skylla ifrån sig. Min övertygelse är att det funnits gott om tid att ändra på detta. Om man hade velat göra det.... (jag tycker så här oavsett om det är röd, blå eller grön som sitter vid makten)

1 kommentar:

  1. Det är alltid enkelt att lägga över skulden på någon annan. Det är inte många som rakryggade kan erkänna ett misstag. Speciellt politiker som kan prata runt allt och ändå inte säga något konkret. De är däremot oerhört duktiga på att skylla på motståndarna.

    SvaraRadera

tack för din kommentar, hälsar Ulla