onsdag 30 november 2011

Trådsmala skyltdockor på Gina Tricot

det har blivit en kritikstorm mot Gina Tricot (damkläder), för att de har trådsmala skyltdockor. Såg en bild i Aftonbladet och de var verkligen supersmala. Förstår kritiken om det är så att alla deras dockor ser ut så. För vi människor ser ju inte likadana ut varken till kroppsform eller annat. Har faktiskt sett en del butiker som har dockor i stora storlekar. Skönt. För det man vill är ju få en uppfattning om hur man själv ser ut i just de där kläderna. Då vore det fint om det fanns skyltdockor i flera olika storlekar.

Självklart ska inte alla vara supersmala, men det finns de som är det av helt naturliga orsaker. Alla är förstås inte supertjocka heller, en del är mittemellan. Idealen hur man ska se ut växlar över tiden och man får bestämma sig för hur man ska förhålla sig till det. Ingen är tvungen att ingå i ett "allmänt flock-tyckande"

Men det som jag tycker är viktigast är att föräldrar och andra vuxna hjälper barnen till ett självförtroende som säger att de är lika mycket värda - oavsett vikt eller utseende - och att det är noll tolerans mot mobbing.

7 kommentarer:

  1. Dom ska verkligen ha kritik, vad ger dom tonårstjejerna för ideal...:( kram

    SvaraRadera
  2. Sjuka ideal börjar man bli ganska trött på. Man får jobba hårt för att hjälpa sina döttrar att se det osunda i sådana kroppsideal. Kram!

    SvaraRadera
  3. I vissa delar av Afrika ska kvinnor vara runda....tänk om det kunde vara rätt och slätt sunda ideal.

    SvaraRadera
  4. Jag gillar inte heller trådsmala skyltdockor. Det är mycket roligare att se kläder på dockor i flera olika storlekar, precis som du skriver.
    Tack för din fina kommentar hos mig.
    Nu ska jag kika runt här i din blogg.
    Kram kram
    Nelya

    SvaraRadera
  5. Ja o jag som är( håll i hatten 183 cm lång!) o inte trådsmal! är långt i från standard storleken.. fortfarande är det svårt att få tag i långa byxor,däremot finns ju xlnt men tyvärr behöver jag inte den bredden utan längden! Lindex har tom slutat med extra långa ben! varför kunde de inte svara på i butiken. Ha en fin dag ♥ kramiz Jessica

    SvaraRadera
  6. Detta hörde eller läste jag någonstan: Marilyn Monroe / Victoria Beckham, vart är vi på väg? Så mycket som idealet har ändrats! Förfärligt jobbigt när unga tjejer tror dom måste se trådsmala ut.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  7. Instämmer helt och full, men med att dagens reklam och supertunna modeller är det lätt att tonåringar får fel bild av verkligheten. Vi för stödja och vägleda våra tonåringar efter bästa förmåga.
    Tre Tanter

    SvaraRadera

tack för din kommentar, hälsar Ulla