tisdag 8 november 2011

Nu har curlandet gått för långt!

läser i morgontidningen att föräldrar "pejlar" sina barn via mobiltelefonen. Det innebär att de kan se precis var barnen är. Vilken kränkande handling mot en medmänniska! Vore det inte bättre att ha tillit till sina barn?

En av de pejlande mammorna gav som anledning att "då slipper man jaga runt för att få tag i dem". Vilken dålig ursäkt. För det första har väl det barnet precis som ALLA andra ungar en egen superfin mobil. Då kan man ringa till barnet och fråga var det är. Jag ifrågasätter till och med om det verkligen är bra att alla barn har en mobiltelefon, för att föräldrarna ska kunna ringa dem. De flesta barn är i skolan eller på fritids på dagarna. Vad jag vet så finns det telefon till deras expeditioner som man kan ringa om det är viktigt! Att elever har mobiler i skolan är dessutom ett problem eftersom de håller på och spelar spel, chattar med mera under lektionstid. Istället för att vara fokuserade på det som de ska lära sig. Snacka om att vara splittrad.

Jag tror inte man som förälder ger barnen bra förutsättningar i livet genom detta ständiga bevakande och kollande. Min fasta övertygelse är att man måste visa barnen förtroende och ge dem ansvar om de ska växa. Det gör man inte genom att sitta och övervaka dem via en dataskärm med hjälp av pejling. Då har man missat något i sitt föräldraskap.

3 kommentarer:

  1. Hej, håller med dig fullständigt ! Fann din fina blogg hos Anna-Maria. Är en ny bloggare som bloggar med två andra tanter. Vi skriver om våra minnen ifrån 50-70-talet och nu är första inläggget ute. Hoppas du vill hälsa på oss, kram tant Brun

    SvaraRadera
  2. Man undrar ibland hur det ska bli med det uppväxande släktet..man blir bår ledsen och upprörd när man läser sådant, ha en fin dag, kram

    SvaraRadera
  3. Mobiltelefon istället för uppfostran...för det handlar väl om det egentligen?
    Tillit,värderingar och förtroende skapas genom uppfostran trodde jag...

    SvaraRadera

tack för din kommentar, hälsar Ulla