onsdag 26 januari 2011

Hamburgare

måste innehålla minst 80% nötkött för att få kallas just hamburgare. Men varför i hela friden heter det då ham (skink)-burgare undrar jag. Någon som vet?

3 kommentarer:

  1. Eftersom jag är full av helt värdelöst vetande så har jag ett svar :)
    Hamburgare togs till USA av tyska emigranter och bestod av hackat biffkött.
    Men det finns även källor som uppger att det inte är en "ny" ide att lägga en bit hackat kött mellan två brödbitar, utan det var populär snabbmat även hos romarna.
    Hepp!

    /a

    SvaraRadera
  2. ok, så ham betyder egenligen inte ordagrant skinka då, utan bara "hackat kött"?

    SvaraRadera
  3. Nä, ham som i Hamburg :)
    Den skulle lika gärna kunna hetat Berlinare, Kölnare eller Frankfurtare.

    (Hum, det finns ju faktiskt ett bakverk som heter Berlinare, och korv kallas ju för Frankfurter på engelska ibland).

    /a


    Ps. Det där Berlinare gör att Kennedys tal där han säger Ich bin ein berliner... blir lite roligt. Jag är ett bakverk ;)

    SvaraRadera

tack för din kommentar, hälsar Ulla